Університет Туган-Барановського відповідає на питання вступників 2024

Університет Туган-Барановського відповідає на важливі питання вступників у Телеграм-чаті. Приєднатись можна за лінком https://t.me/+gYxlTZcQgVMxMDNi

Відповіді дає представник Приймальної Комісії Університету – Коренець Юрій Миколайович.

ПИТАННЯ: Доброго вечора! Хотілося більше дізнатися за професію “менеджмент”, скажіть будь ласка, де можна дізнатися прохідний бал?) Як, і що потрібно здавати, які предмети?)

ВІДПОВІДЬ: Вітаємо! Наразі Порядок прийому до закладів вищої освіти в 2024 році ще не затверджено. Прогнозується, що його буде затверджено і опубліковано в березні-квітні. Але цей документ оприлюднено для громадського обговорення і ви можете ознайомитись із ним за посиланням.

З основними пропозиціями нового Порядку прийому щодо вступу для здобуття ступеня бакалавра в 2024 році ви можете ознайомитись у статті.

Щоб вступити на навчання для здобуття ступеня бакалавра, потрібно успішно скласти Національний мультипредметний тест (НМТ). У межах НМТ кожен учасник буде виконувати завдання із 4-х навчальних предметів, три з яких є обов’язковими (українська мова, математика, історія України), а один — на вибір із переліку (українська література, іноземна мова (англійська, німецька, французька, іспанська), біологія, хімія, фізика, географія). Предмет за вибором вступник зазначатиме під час реєстрації для участі в НМТ.

Зі зміною моделі бюджетного фінансування на грантову систему поняття “прохідний бал” в 2024 році може втратити свою актуальність. Чим вищим буде ваш конкурсний бал, тим більшим буде розмір гранту на навчання і, відповідно, меншою буде вартість контракту. Якщо орієнтуватися на досвід минулих років, то за спеціальністю “Менеджмент” претендувати на бюджетні місця могли вступники з конкурсними балами порядка 180 +-. Із статистикою минулих років та конкурсними пропозиціями всіх закладів вищої освіти України ви можете ознайомитись на ресурсі: https://vstup.osvita.ua/

35 разів прочитано