20 лютого 2020 року на кафедрі технології в ресторанному господарстві та готельної і ресторанної справи відбудеться конкурсне випробування
Згідно з наказом в. о. ректора ДонНУЕТ Чернеги О.Б. №10 від 10 січня 2020 року «Про проведення І етапу Всеукраїнської студентської олімпіади у 2019-2020 н.р.» з метою підвищення якості підготовки кваліфікованих фахівців, виявлення та підтримки обдарованої студентської молоді, створення умов для її творчого зростання, активізації науково-дослідної роботи здобувачів вищої освіти та відповідно до наказу МОН України від 17.12.2019 р. № 1580
20 лютого 2020 року на кафедрі технології в ресторанному господарстві та готельної і ресторанної справи відбудеться конкурсне випробування I етапу Всеукраїнської студентської олімпіади за напрямом «Харчові технології» ОКР «бакалавр».
З питань реєстрації для участі в І турі Олімпіади звертатися до доцента Горяйнової Юлії Артурівни в ауд. 509.
СТРУКТУРА І ЗМІСТ КОНКУРСНИХ ЗАВДАНЬ
1 питання (45 балів) включає складення принципових технологічних схем трьох технологій харчових продуктів.
В завдання включені наступні технології: борошна, крупів, хліба, макаронних виробів, цукристих кондитерських виробів (карамелі, зефіру, шоколаду), цукру-піску, крохмалю, солоду, пива, спирту, молока і молочних продуктів, м’ясних продуктів, соків натуральних, олії соняшникової.
2 питання (15 балів) передбачає описання методів визначення зазначеного показника якості харчових продуктів (масової частки вологи; масової частки вуглеводів поляриметричним методом, масової частки жиру методами Сокслета та Гербера, масової частки білку методом К¢єльдаля та біуретовим методом, титрованої кислотності, колірності, вмісту вітаміну С, масової частки кухонної солі).
3 питання (40 балів) включає розкриття особливостей перебігу процесів, що відбуваються у різних технологіях харчових продуктів та визначення їх впливу на якість готової продукції (гідроліз білків, гідратація білків, денатурація білків, гідроліз крохмалю, клейстеризація крохмалю, карамелізація, меланоїдиноутворення, окислення жирів, спиртове бродіння, молочнокисле бродіння, а також особливості застосування ферментних препаратів у харчових технологіях).
Шановні студенти спеціальності 181 «Харчові технології»! Запрошуємо до участі у I етапі Всеукраїнської студентської олімпіади! Бажаємо творчих успіхів та перемог!
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!