15-16 листопада у м. Київ відбулася зустріч представників Освітньої мережі сприяння сталому місцевому розвитку – партнерів Програми Розвитку ООН. Програма нараховує 21 заклад вищої освіти з різних куточків України, серед яких і наш університет. Представляла Донецький національний університет економіки і торгівлі імені Михайла Туган-Барановського кандидат соціологічних наук, доцент кафедри міжнародної економіки та туризму, помічник ректора Маргарита Широкова. Тема робочої зустрічі цього року була присвячена прозорості та доброчесності у публічному секторі.

Протягом двох днів представники партнерських ЗВО ПРООН мали можливість визначити коло дослідницьких інтересів навчальних закладів, а також ознайомитися з групою проектів з демократичного врядування ПР ООН. Зокрема, проекти сприяння розвитку громадянського суспільства, прозорість та доброчесність, права людини та доступ до правосуддя, універсальний дизайн, дослідження з доброчесності та інклюзивності демократичних процесів в регіонах України, Європейський кодекс з доброчесності досліджень, з темою децентралізації та сталого розвитку. Також ознайомилися з результатами загальноукраїнського соціологічного дослідження «Що Українці знають та думають про права людини».
Серед фасилітаторів робочих сесій були: менеджер портфоліо Мустафа Саїт-Аметов, координаторка проекту сприяння розвитку громадянського суспільства, заступниця керівника групи проектів з демократичного врядування Олена Урсу, координаторка зв’язків з громадськістю групи проектів з демократичного врядування Тетяна Шебуренкова та координаторка мережі партнерських ЗВО Ганна Мелеганич. Приємною несподіванкою для представників вищої освіти був візит Директора ПРООН в Україні Janthomas Hiemstra.