Університет Туган-Барановського вітає з Днем дружби

Сьогодні, 30 липня, відзначається Міжнародний день дружби!

Дружба є найважливішим елементом як взаєморозуміння, так і гарних, добросусідських відносин. Ідея Всесвітнього Дня Дружби незалежно від раси, культури, кольору шкіри чи віросповідання, вперше була запропонована 20-го липня 1958 го року доктором Артеміо Брачіо під час вечері з друзями в Пуерто Пінаско, Парагвай. Так було створено міжнародний рух «World Friendship Crusade» і дата 30-е липня.
Звісно у цей день неможливо не згадати культовий серіал “Друзі”. Трохи цікавих фактів про цей серіал:
  • Серіал про дружбу придумали кращі друзі. Творці серіалу Девід Крейн і Марта Кауффман вчилися в одному університеті. Пізніше разом працювали і заснували продюсерську компанію. В кінці 1993 року їм прийшла ідея зняти серіал про друзів, які вечорами збираються в кафе. Вони представили ідею керівництву Warner Brothers Television під робочою назвою “Кафе Безсоння”. І відразу ж отримали схвалення. В процесі написання сценарію пілотного епізоду назва змінювалася кілька разів: “Друзі як ми”, “Шестеро одинаків”. І тільки влітку 1994-го, перед самим початком зйомок, нарешті перейменували в “Друзі”.
  • Бариста Гюнтер прийшов всього на кілька серій, але затримався на 10 років. Пам’ятаєте мовчазного бармена з кафе “Central Perk”? Його зіграв Джеймс Майкл Тайлер, причому отримав свою роль абсолютно випадково. Це мала бути людина, яка вміла б користуватися кава-машиною, і асистент режисера запропонував цю роль акторові театру, який часто підробляв в лос-анджелеських кав’ярнях.

    Протягом перших півтора років завданням Гюнтера було просто мовчки приносити каву. Свою першу репліку він вимовив тільки в другому сезоні.
    До слова Джеймс зовсім не був блондином. Прямо перед зйомками йому освітлив волосся один хлопчина, який навчався на перукаря і практикував на ньому свої навички. Образ настільки сподобався продюсерам, що акторові довелося фарбувати волосся щотижня.

  • Всі епізоди з акторами знімали в студії. За сценарієм, основна дія серіалу відбувається в Нью-Йорку. При цьому там не було знято жодного кадру з участю героїв. Всі зйомки проходили в павільйонах компанії Warner Brothers в штаті Каліфорнія. Знаменитий фонтан, показаний на заставці серіалу, також знаходився на території студії.
    Якщо вам цікаво побачити будівлю, в якій нібито жили головні герої, ви можете знайти її в Нью-Йорку за адресою: вулиця Бедфорд, 90 в районі Грінвіч-Віллідж.
  • Сміх за кадром – справжній. Зйомки серіалу проводилися на очах майже триста чоловік. Але все ж ключові епізоди знімалися при порожньому залі, щоб зберегти інтригу.
Університет Туган-Барановського бажає Вам радості і міцної дружби!
358 разів прочитано