Університет Туган-Барановського взяв участь у тренінгу з комунікацій, організованому Програмою розвитку ООН

Представники Університету Туган-Барановського взяли участь у тренінговій програмі “Основи стратегічної комунікації для університетів”, яка була організована Програмою ООН із відновлення та розбудови миру та проведена 29 червня – 01 липня 2021 року в м. Кремінна Луганської області.

Мета тренінгу – підвищення навичок закладів вищої освіти в сфері ефективної комунікації та просування, закріплення знань в сфері стандартів візуальної політики ЄС та ООН. Програма тренінгу охоплювала такі питання, як визначення принципів успішної комунікації, комунікаційних цілей, цільової аудиторії та її потреб, ключових повідомлень, каналів та інструментів комунікації, виміру ефективності комунікацій. Особливу увагу на тренінгу було приділено комунікаційним правилам Програми ООН із відновлення та розбудови миру, комунікаційним правилам Європейського Союзу. Тренінг провели експерти з комунікацій – Марина Говорухіна, тренерка із стратегічних комунікацій, Максим Кицюк, спеціаліст з комунікацій Програми розвитку ООН із відновлення та розбудови миру, Надія Вертебна, спеціаліст з комунікацій Делегації ЄС в Україні.

Програму ООН із відновлення та розбудови миру реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).

Програму підтримують дванадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз (ЄС), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), Посольство США в Україні, а також уряди Данії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Швейцарії, Швеції та Японії.

Матеріал підготовлено проєктом “Підвищення освітньої та наукової ролі ДонНУЕТ як внутрішньо переміщеного закладу вищої освіти у громаді Донецької області”, який реалізує Університет Туган-Барановського в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансування Європейського Союзу.