Університет знає

Майстер-клас з ресторанного обслуговування від представників Асоціації «U.C.M.-Italy» (ВІДЕО)

Університет Туган-Барановького у рамках підписаної угоди із Асоціацією «U.C.M.-Italy» продовжує серію майстер-класів та семінарів для студентів спеціальностей «Харчові технології» та «Готельно-ресторанна справа».

До Університету Туган-Барановського завітали представники Асоціації «U.C.M.-Italy» (президент Паоло Брешиа, менеджер проєкту – Колбаса Олександр, а також Полосін Анатолій та Добрелія Аліна) з цікавим та пізнавальним майстер-класом щодо організації обслуговування.

Метою майстер-класу було ознайомлення студентів з культурою і особливостями обслуговування в ресторанах Італії.

Представник Асоціації «U.C.M.-Italy» Добрелія Аліна провела майстер-клас з ресторанного обслуговування в італійських ресторанах, під час якого було розглянуто особливості та звички місцевої культури, правила обслуговування, сервірування, характеристика та призначення столових приборів, посуду та скла. Студентам було наочно продемонстровано різні способи обслуговування.

Дуже цікавою була інформація щодо особливостей оформлення італійських ресторанів. При цьому пані Алина розповіла про відмінні риси ресторанного господарства Італії, де основний акцент робиться на якість страв, а не на оформлення ресторану. Як правило, інтер’єр дуже простий та не вимушений. Ресторани працюють з 13.00 і до пізнього вечора. Італійці віддають перевагу обіду та вечері. Сервіс в Італії професійно-привітний, але без догідливості, що не терпить будь-яких проявів тиску чи недоброзичливості. Ресторанна сфера, як правило, це сімейний бізнес в якому працюють усі члени родини. Таким чином в них немає окремих обов’язків, одна людина може виконувати одночасно декілька функцій та одночасно бути офіціантом, кухарем та барменом.

На сьогоднішній день, італійська кухня та сервіс вважаються одними з найкращих у сфері гастротуризму.

Студенти Університету Туган-Барановського були у захваті від майстер-класу, ставили безліч питань представникам Асоціації «U.C.M.-Italy» та збагатилися професійними знаннями та навичками.

Адміністрація Університету Туган-Барановського висловлює велику подяку президенту асоціації «U.C.M.-Italy» Паоло Брешиа та представникам асоціації за чудовий майстер-клас. Сподіваємося на подальшу співпрацю з італійськими майстрами у проведенні подібних заходів для професійного розвитку студентів.

612 разів прочитано