Літературно-поетична зустріч до 150 –річчя Лесі Українки в ННІ бізнесу і гостинності

Леся Українка : велич і сила поезії. 

Відомо, що поезія – це виток людської душі, розмаїття почуттів спраглого серця. Віршовані рядки допомагають при журбі і в радості, тому на всі часи до поетів особлива шана і повага. 

А коли натхненні вірші виходять з-під пера тендітної жінки, що все життя бореться з невиліковною хворобою? Вона знає ціну сонячному дню, дружнім стосункам і почуттям. Леся Українка, окраса українського творчого небосхилу, надзвичайно талановита і обдарована від природи, змогла залишити свій слід на землі як прозаїк і поет, як літературний критик і етнограф, як історик і фольклорист. І усі її твори проникнуті ідеями людської гідності, добра і справедливості. 

Саме такими промовистими рядками Лесі Українки розпочалася літературно – поетична зустріч : «Її вірші з душею розмовляють…/ До 150-річчя з Дня народження / у читальному залі бібліотеки Навчально-наукового інституту бізнесу і гостинності (м. Маріуполь) Донецького Національного університету економіки і торгівлі імені Михайла Туган – Барановського. 

Студенти денного відділення нашого вишу знов згадали сторінки біографії славетної українки та її творчий шлях, ознайомилися з друкованими творами на книжній виставці : «Леся Українка: велич і сила поезії слабкої жінки» і долучилися до її шанувальників через промовисті поетичні рядки. 

476 разів прочитано