Студенти-філологи Університету Туган-Барановського на зустрічі з головним редактором Романом Козловим

Зустрічі студентства із професіоналами певної галузі завжди були і залишаються однією з найкращих форм пізнання секретів фахової діяльності.

Для студентів-філологів вже не вперше була проведена подібна зустріч. 25 квітня 2023 року відбулася зустріч студентів спеціальності 035 «Філологія» бакалаврського та магістерського рівнів вищої освіти з доктором філологічних наук, професором кафедри української літератури, компаративістики і грінченкознавства Київського університету імені Бориса Грінченка, головним редактором наукового фахового журналу «Синопсис: текст, контекст, медіа» та приватним видавцем Романом Козловим.

Темою зустрічі було обрано «Творення літературного канону: автор, читач, редактор, видавець». Роман Анатолійович розповів про те, що «кожен учасник складного явища, яке зазвичай звемо літературним процесом, має свій інтерес. І це схоже не так на перетягування простирадла, як на взаємну координацію зусиль, адже тут успіх одиниць майже неможливий – потрібна синергія. Тим не менше з відстані часу комусь з авторів вдається досягти більшого та зайняти місце на сторінках підручників і полицях сучасних книгарень. Решті ж у кращому разі відведене місце в детальних історіях літератури та букіністичних розкладках. Чи тільки естетична вартість твору важить на шляху до успіху? Хтозна, бо в цій грі багато учасників».

Окрім цього, обговорювалися і питання щодо складності поєнання різних сфер діяльності пана Романа. Цінними були й поради щодо самовдосконалення тексту для публікації у науковому виданні з точки зору головного редактора і видавця.

Більше 2 годин обговорювалися питання створення текстів – художніх і наукових, їх шлях до друку, художні критерії, цінності творів, які варто публікувати тощо. Часу, як завжди було обмаль, щоб пізнати всі секрети літературного конону, а тому – працюємо далі над новими цікавими зустрічами.

129 разів прочитано