ННІЕТ Туган-Барановського інформує: «Класифікація та сучасний асортимент хлібобулочної продукції» – гостьова лекція від відомої бренд-шеф-пекаря Віти Ланської
Викладачі кафедри ТРГГРСТ і здобувачі вищої освіти ОП «Ресторанні технології» та «Готельно-ресторанна справа» мали змогу прослухати гостьову лекцію на тему «Класифікація та сучасний асортимент хлібобулочної продукції».
Лекцію проводила Віта Ланська (Козар) – відома в Україні та за кордоном бренд-шеф-пекар, викладач із хлібопечення у кулінарній школі «Chefs Academy», шеф-координатор із хлібопечення у «Resto Space». Спікер ознайомила майбутніх магістрів та бакалаврів із сучасними традиційними та інноваційними технологіями хлібобулочних виробів з використанням заквасок (пуліш, біга, пате ферме, спонтанні та культурні закваски), проблемами і перспективами виробництва безглютенового хліба в Україні.
Велику зацікавленість викликала тема етнічних хлібобулочних виробів (буль, бріош, п’ядіна, грісіні, брецель, шоті, пурі, мантакаш, роті, наан, паратха і багато інших). Дізналися про содову німецьку випічку (лаугенгебек) та нікстамалізацію кукурудзи, а також про технологічні прийоми, які роблять соломку хрумкою та блискучою, а бейгли – м’якими та ніжними.
Впевнені, що набуті знання сприятимуть підвищенню рівня науково-теоретичної та професійної підготовки наших здобувачів ВО. Колектив ННІЕТ імені Михайла Туган-Барановсьвкого та студентство дякує Віті Дмитрівні за цікаву, насичену, сучасну лекцію та з нетерпінням чекає на нові зустрічі!