Навчально-науковий інститут ресторанно-готельного бізнесу та туризму (ННІРГБТ) Донецького національного університету економіки і торгівлі імені Михайла Туган-Барановського є структурним підрозділом Університету, який здійснює освітню, наукову, методичну та організаційну діяльність, пов’язану із підготовкою фахівців усіх ступенів вищої освіти («Бакалавр», «Магістр») для національної економіки та зарубіжних країн за спеціальностями:
- 076 Підприємництво, торгівля та біржова діяльність
- 133 Галузеве машинобудування
- 142 Енергетичне машинобудування
- 181 Харчові технології
- 241 Готельно-ресторанна справа
- 242 Туризм
Дирекція навчально-наукового інституту ресторанно-готельного бізнесу та туризму
Директор – Барабанова Валентина Віталіївна
+38 (067) 866 – 13 – 09
До складу інституту входять:
- Кафедра технологій в ресторанному господарстві, готельно-ресторанної справи та підприємництва
- Кафедра загальноінженерних дисциплін та обладнання
- Кафедра туризму та країнознавства
- Науково-дослідний центр «Інноваційні технології готельно-ресторанного господарства та харчових виробництв»
- Експериментальна лабораторія «Інноваційні ресторанні технології та фізико-хімічні дослідження харчових продуктів»
- Науково-дослідна лабораторія «Економічний механізм управління підприємством»
- Науково-дослідна лабораторія «Перспективні конструкційні матеріали та обладнання»
- Науково-дослідна лабораторія «Розвиток туристичного бізнесу та рекреацій України»
Загальну організацію діяльності інституту здійснює директорат у складі:
- директор –Барабанова Валентина Віталіївна к.е.н., доцент
- завідувач кафедри технологій в ресторанному господарстві, готельно-ресторанної справи та підприємництва – Ніколайчук Ольга Анатоліївна, к.е.н., доцент
- завідувач кафедри загальноінженерних дисциплін та обладнання – Омельченко Олександр Володимирович, к. т. н., доцент
- завідувач кафедри туризму та країнознавства – Горіна Ганна Олександрівна, д.е.н., професор
- вчений секретар – Назаренко Ірина Анатоліївна, к.т.н., доцент