Кафедра технології в ресторанному господарстві та готельної і ресторанної справи та підприємництва є структурним підрозділом навчально-наукового інституту ресторанно-готельного бізнесу та туризму ДонНУЕТ.
Кафедра є випусковою та забезпечує підготовку фахівців усіх ступенів вищої освіти («Бакалавр», «Магістр», «PhD») для за спеціальностями:
- 076 “Підприємництво, торгівля та біржова діяльність”
- 181 “Харчові технології”
- 241 “Готельно-ресторанна справа”
Кафедра є однією з провідних кафедр Університету, діяльність якої спрямована на забезпечення професійної та практичної підготовки фахівців для закладів ресторанного господарства та харчової промисловості, готельного господарства та підприємств торгівлі.
Завідувач кафедри – к.е.н., доцент Ніколайчук О.А.
Адреса: вул. Трамвайна, 16, ауд. 509
+38 (098) 042-25-11
У 1963 році почалося формування педагогічного колективу кафедри технології та організації громадського харчування для викладання спеціальних дисциплін, які забезпечували фахову підготовку інженерів-технологів – технології, організації, управління, проектування, санітарії та гігієни. У 1966 році відбувся розподіл кафедри на дві профілюючі: технології виробництва продукції громадського харчування та організації громадського харчування. В 2000 році кафедра об’єднала три кафедри і отримала назву «Кафедра технології, мікробіології і хімії продуктів харчування». В 2001 році кафедра була розділена на дві кафедри і отримала назву «Кафедра технології харчування». З жовтня 2014 року викладачі кафедри продовжили свою роботу у м. Кривий Ріг за новою адресою розташування ДонНУЕТ.
Кафедрою забезпечується організація та проведення навчального процесу із наступних навчальних дисциплін:
- Організація торгівлі
- Товарознавство
- Економіка підприємства
- Біржова діяльність
- Економічний аналіз
- Кон’юнктура ринку
- Кооперація та організація виробництва
- Планування і стратегія бізнесу
- Потенціал та оцінка розвитку бізнесу
- Обгрунтування господарських рішень та оцінювання ризиків
- Start-up: створення та функціонування
- Організаційно-правове забезпечення підприємницької діяльності
- Управління капіталом суб’єктів підприємництва
- Управління якістю товарів та послуг
- Теоретичні основи харчових технологій
- Мікробіологія і товарознавство
- Фізіологія, гігієна та санітарія
- Харчові технології
- Технологія продукції ресторанного господарства
- Організація ресторанного господарства
- Проектування підприємств галузі з основами CAD
- Безпека харчових продуктів та HACCP у галузі
- Управління якістю продукції та послуг готельно-ресторанного господарства
- Інфраструктура готельного і ресторанного господарства
- Громадське будівництво та дизайн закладів ресторанного господарства
- Основи кулінарної майстерності
- Кулінарне мистецтво країн світу
- Технологія продукції ресторанного господарства
- Організація ресторанного господарства
- Організація обслуговування в закладах ресторанного господарства
- Організація готельного господарства
- Готельний сервіс
- Інфраструктура готельного і ресторанного господарства
- Управління доходами та фінансова аналітика в гостинності
- Дизайн об’єктів та інтер’єр приміщень закладів готельно-ресторанного бізнесу
- Світова індустрія гостинності
- Електронні системи в готельно-ресторанному господарстві
- Гастрономічна професійна творчість та авторська кухня
- Барна справа та організація роботи сомельє