Кафедра технології в ресторанному господарстві та готельної і ресторанної справи та підприємництва є структурним підрозділом навчально-наукового інституту ресторанно-готельного бізнесу та туризму ДонНУЕТ.

Кафедра технології в ресторанному господарстві та готельної і ресторанної справи є випусковою та забезпечує підготовку та підвищення кваліфікації фахівців усіх ступенів вищої освіти («Бакалавр», «Магістр», «PhD») для національної економіки та зарубіжних країн за спеціальностями:

  • 076 “Підприємництво, торгівля та біржова діяльність”
  • 181 “Харчові технології”
  • 241 “Готельно-ресторанна справа”

Кафедра є однією з провідних кафедр Університету, діяльність якої спрямована на забезпечення професійної та практичної підготовки фахівців для закладів ресторанного та готельного господарства і харчової промисловості.

Завідувач кафедри – к.е.н., доцент Ніколайчук О.А.

Адреса: вул. Трамвайна, 16, ауд. 509

+38 (098) 042-25-11

technol@donnuet.edu.ua

У 1963 році почалося формування педагогічного колективу кафедри технології та організації громадського харчування для викладання спеціальних дисциплін, які забезпечували фахову підготовку інженерів-технологів – технології, організації, управління, проектування, санітарії та гігієни. У 1966 році відбувся розподіл кафедри на дві профілюючі: технології виробництва продукції громадського харчування та організації громадського харчування.  В 2000 році кафедра об’єднала три кафедри і отримала назву «Кафедра технології, мікробіології і хімії продуктів харчування». В 2001 році кафедра була розділена на дві кафедри і отримала назву «Кафедра технології харчування». З жовтня 2014 року викладачі кафедри продовжили свою роботу у м. Кривий Ріг за новою адресою розташування ДонНУЕТ.

Кафедрою забезпечується організація та проведення навчального процесу із наступних навчальних дисциплін:

  • Організація торгівлі
  • Товарознавство
  • Економіка підприємства
  • Біржова діяльність
  • Економічний аналіз
  • Кон’юнктура ринку
  • Кооперація та організація виробництва
  • Планування і стратегія бізнесу
  • Потенціал та оцінка розвитку бізнесу
  • Обгрунтування господарських рішень та оцінювання ризиків
  • Start-up: створення та функціонування
  • Організаційно-правове забезпечення підприємницької діяльності
  • Управління капіталом суб’єктів підприємництва
  • Управління якістю товарів та послуг
  • Теоретичні основи харчових технологій
  • Мікробіологія і товарознавство
  • Фізіологія, гігієна та санітарія
  • Харчові технології
  • Технологія продукції ресторанного господарства
  • Організація ресторанного господарства
  • Проектування підприємств галузі з основами CAD
  • Безпека харчових продуктів та HACCP у галузі
  • Управління якістю продукції та послуг готельно-ресторанного господарства
  • Інфраструктура готельного і ресторанного господарства
  • Громадське будівництво та дизайн закладів ресторанного господарства
  • Основи кулінарної майстерності
  • Кулінарне мистецтво країн світу
  • Технологія продукції ресторанного господарства
  • Організація ресторанного господарства
  • Організація обслуговування в закладах ресторанного господарства
  • Організація готельного господарства
  • Готельний сервіс
  • Інфраструктура готельного і ресторанного господарства
  • Управління доходами та фінансова аналітика в гостинності
  • Дизайн об’єктів та інтер’єр приміщень закладів готельно-ресторанного бізнесу
  • Світова індустрія гостинності
  • Електронні системи в готельно-ресторанному господарстві
  • Гастрономічна професійна творчість та авторська кухня
  • Барна справа та організація роботи сомельє