Кафедра технологій в ресторанному господарстві, готельно-ресторанної справи та підприємництва є структурним підрозділом навчально-наукового інституту ресторанно-готельного бізнесу та туризму ДонНУЕТ.
Кафедра є випусковою та забезпечує підготовку фахівців усіх ступенів вищої освіти («Бакалавр», «Магістр», «PhD») для за спеціальностями:
- 076 “Підприємництво, торгівля та біржова діяльність”
- 181 “Харчові технології”
- 241 “Готельно-ресторанна справа”
Кафедра є однією з провідних кафедр Університету, діяльність якої спрямована на забезпечення професійної та практичної підготовки фахівців для закладів ресторанного господарства та харчової промисловості, готельного господарства та підприємств торгівлі.
Завідувач кафедри – к.е.н., доцент Ніколайчук О.А.
Адреса: вул. Трамвайна, 16, ауд. 509
+38 (098) 042-25-11
У 1963 році почалося формування педагогічного колективу кафедри технології та організації громадського харчування для викладання спеціальних дисциплін, які забезпечували фахову підготовку інженерів-технологів – технології, організації, управління, проектування, санітарії та гігієни. У 1966 році відбувся розподіл кафедри на дві профілюючі: технології виробництва продукції громадського харчування та організації громадського харчування. В 2000 році кафедра об’єднала три кафедри і отримала назву «Кафедра технології, мікробіології і хімії продуктів харчування». В 2001 році кафедра була розділена на дві кафедри і отримала назву «Кафедра технології харчування». З жовтня 2014 року викладачі кафедри продовжили свою роботу у м. Кривий Ріг за новою адресою розташування ДонНУЕТ.
Кафедрою забезпечується організація та проведення навчального процесу із наступних навчальних дисциплін:
- Барна справа та організація роботи сомельє
- Біржова діяльність
- Гастрономічна професійна творчість та авторська кухня
- Готельний сервіс
- Дизайн об’єктів та інтер’єр приміщень закладів готельно-ресторанного бізнесу
- Е-бізнес
- Електронні системи в готельно-ресторанному господарстві
- Інфраструктура готельного і ресторанного господарства
- Кооперація та організація виробництва
- Методи контролю в галузі
- Мікробіологія та товарознавство
- Організаційно-правове забезпечення підприємницької діяльності
- Організація готельного господарства
- Організація готельного та ресторанного господарства
- Організація обслуговування в закладах ресторанного господарства
- Організація ресторанного господарства
- Організація торгівлі
- Основи кондитерського та пекарського мистецтва
- Основи кулінарії
- Підприємництво
- Проєктування підприємств галузі з основами CAD
- Ритейл
- Стандартизація, сертифікація і метрологія
- Теоретичні основи харчових технологій
- Технологія продукції ресторанного господарства
- Управління доходами та фінансова аналітика в гостинності
- Управління якістю продукції та послуг готельно-ресторанного господарства
- Фізіологія, гігієна і санітарія
- Формування бізнес-моделі підприємства
- Харчова хімія
- Харчова хімія та біохімія
- Харчові технології
- Інноваційні ресторанні технології
- Інноваційні технології в готельно-ресторанному бізнесі
- Комп’ютерне моделювання в галузі
- Наукові основи конструювання крафтової продукції
- Національні кухні країн світу
- Управління розвитком закладів індустрії гостинності
- Управління якістю та методи досліджень в ресторанному господарстві