Науково-дослідний центр «Інноваційні технології готельно-ресторанного господарства та харчових виробництв»
Науковий керівник
Хорольський В.П., д.т.н., професор
E-mail: horolskiy@donnuet.edu.ua
Науково-дослідний центр «Інноваційні технології готельно-ресторанного господарства та харчових виробництв» створений у 2018 році на базі кафедри технологій ресторанного господарства, готельно-ресторанної справи та підприємництва і кафедри загальноінженерних дисциплін та обладнання.
Метою наукової діяльності центру є проведення досліджень, спрямованих на визначення стратегії інноваційного розвитку технологій готельно-ресторанного бізнесу, його господарства та створення технологічного обладнання для виробництва безпечних продуктів харчування для людей, що мешкають і працюють на територіях з техногенним забрудненням, впровадження результатів дослідження у виробництво та навчальний процес.
Основні напрями досліджень:
- формування стратегії інноваційно-інтелектуального розвитку технологій готельно-ресторанного господарства та харчових виробництв
- розробка цифрових методів управління та інформаційного забезпечення готельно-ресторанного господарства
- сучасні тенденції розвитку робототехнологічних комплексів в системі управління готельно-ресторанного господарства та автоматизованого обслуговування клієнтів, впровадження автоматизованих систем розрахунку з відвідувачами закладів ресторанного господарства
- розробка обладнання та технологій щодо виробництва безпечних еколого-чистих продуктів харчування для дітей, робітників (гірників, металургів, хіміків) та населення, яке мешкає на території з техногенним тиском
- розробка еко-платформи «Їжа» – харчування населення, яке проживає на техногенній території
- розробка продукції лікувально-профілактичного призначення
- розробка математичних моделей впливу техногенних забруднень на якість життя населення, яке працює на техногенно-небезпечних підприємствах та розробка системи інтелектуального управління еколого-санітарним станом території та біоти Криворізького мегаполісу
- розробка інтелектуальних систем управління виробництвом продукції для техногенних територій на базі ультразвукового моніторингу стану харчової сировини.
Виконання досліджень за держбюджетною тематикою:
011U103360 “Інтенсифікація робочих процесів виробництва харчових продуктів в полі ультразвукових коливань” (2019 – 2020 рр.)
0119U101832 “Наукове обґрунтування новітніх технологій виробів із борошна функціонального призначення” (2018 – 2020 рр.)
У межах діяльності центру виконується кандидатська дисертація:
Коренець Ю.М. Тема роботи “Застосування ультразвукових технологій у виробництві продуктів харчування функціонального призначення”, спеціальність 05.18.12 “Процеси та обладнання харчових, мікробіологічних та фармацевтичних виробництв”