Університет Туган-Барановського інформує: конкурс «Відкрита наука, сталий розвиток та інноваційні технології»

Конкурс наукових та навчальних видань «Відкрита наука, сталий розвиток та інноваційні технології».

Відповідно  до  листа  Сумського   національного   аграрного   університету від 09.09.2021 2531 директорат науки та інновацій Міністерства освіти i науки України інформує про проведения у 2021 році Всеукраїнського (національного) конкурсу наукових та навчальних видань «Відкрита наука, сталий розвиток та інноваційні технології».

Метою конкурсу є популяризація наукових i методичних розробок, що забезпечують супровід освітнього процесу в українських закладах вищої освіти, відповідають стандартам вищої освіти, сприяють створенню нових знань, здобуттю студентами якісної вищої освіти та поширенню в академічному середовищі передових практик у навчанні, викладанні та науці.

Організаторами конкурсу виступають Сумський національний аграрний університет, Рада молодих вчених при Міністерстві освіти i науки України, Громадська організація «Інноваційний університет», ТОВ «Видавничо-торговий дім «Університетська книга», ТОВ “Видавничий дім “Гельветика”, ПП “Видавництво “Олді+; Baltija Publishing (м. Рига, Латвія), Adam Marszalek Publishing (м. Торунь, Польща).

Конкурс проводиться у наступних номінаціях:

  • соціо-гуманітарні та економічні науки;
  • інженерно-технологічні науки;
  • агробіологічні науки та ветеринарні науки;
  • електронне видання.

У разі зацікавленості, запрошусмо долучитись до участі у зазначеному заході.

Більше інформації про Всеукраїнський (національний) конкурс наукових та навчальних видань «Відкрита наука, сталий розвиток та інноваційні технології» міститься за посиланням: https://science.snau.edu.ua/konkurs-naukovix-i-navchalnx- vidan/.

Телефон для довідок: +38(0542)701075.

Бібліотека Університету Туган-Барановського інформує: технічні науки

Перелік періодичних електронних видань з технічних наук.

28.10.2021. День визволення України від фашистських загарбників

Університет Туган-Барановського інформує: 28 жовтня – День визволення України від фашистських загарбників.

25.10.2021. День маркетолога

Університет Туган-Барановського інформує: 25 жовтня – День маркетолога

Харчова лабораторія Університету Туган-Барановського

До дня працівника харчової промисловості, що святкують 17 жовтня, Університет Туган-Барановського представляє харчову лабораторію.

Міжгалузева науково-дослідна лабораторія «Інноваційні технології готельно-ресторанного господарства та харчових виробництв» створена у 2018 році на базі кафедри технологій ресторанного господарства, готельно-ресторанної справи та підприємництва і кафедри загальноінженерних дисциплін та обладнання.

Метою наукової діяльності лабораторії є проведення досліджень, спрямованих на визначення стратегії інноваційного розвитку технологій готельно-ресторанного бізнесу, його господарства та створення технологічного обладнання для виробництва безпечних продуктів харчування для людей, що мешкають і працюють на територіях з техногенним забрудненням, впровадження результатів дослідження у виробництво та навчальний процес.\

Лабораторія Університету Туган-Барановського оснащена сучасною технікою, де студентська молодь Університету відпрацьовує свої професійні навички під керівництвом досвідчених викладачів.

В лабораторії проводяться різноманітні майстер-класи, презентації для школярів. До Університету Туган-Барановського також завітали представники Асоціації «UCM-Italy» із серією майстер-класів із приготування різотто, італійської пасти та піци.

До Дня працівника харчової промисловості: торти студентів Університету Туган-Барановського

До Дня працівника харчової промисловості викладачі та студенти кафедри технологій в ресторанному господарстві, готельно-ресторанної справи та підприємництва провели «Солодкі заняття» студентів спеціальностей «Харчові технології» та «Готельно-ресторанна справа».

Студенти ДонНУЕТ навчально-наукового інституту ресторанно-готельного бізнесу та туризму (групи ХТ-19, ХТ-18, ГРС-19) повчали вивчати дисципліну «Основи кондитерського та пекарського мистецтва».

Під керівництвом викладачів кафедри технологій в ресторанному господарстві, готельно-ресторанної справи та підприємництва Сімакової Ольги Олександрівни та Пусікової Олени Анатоліївни здобувачі вищої освіти засвоюють основи кондитерського та пекарського мистецтва.

Кондитерські вироби являють незамінну частину української кухні і мають більше значенні в харчуванні людини. Вироби мають приємний зовнішній вигляд, гарний смак і легко засвоюються організмом.

Кондитер повинен мати правильні смакові відчуття і гарне чуття запаху, вміло поєднувати смаки; підбирати кольори кремів, природних тонів; творчо мислити і постійно працювати над розробкою та впровадженням нових рецептур, напівфабрикатів і готових виробів; вміти самостійно скласти рецептуру і технологічну карту на будь-який кондитерський виріб.

В рамках дисципліни студент повинен знати:

  • основні властивості сировини, що використовується для приготування кондитерських виробів;
  • методи визначення їх якості;
  • асортимент і технологію приготування різноманітних напівфабрикатів: різних видів тіста, начинок, сиропів, кремів, помади, мастики, посипки;
  • технологічний режим приготування кондитерських виробів;
  • порядок експлуатації обладнання.

5 жовтня було проведено лабораторне заняття у студентів груп: ХТ-19, ХТ-18, ГРС-19 з приготування бісквітних кремових кондитерських виробів.

На дегустацію були надані кондитерські вироби:

– торт «M&M’s»  з карамелізованою вишнею у вершковому кремі, вишневим просочуванням та шоколадною глазур’ю ;

– торт «Виноград у снігу» зі сметанним кремом і виноградом під цукровою пудрою;

– торт «OREO» з масляним кремом і шоколадом.

Побажаємо хлопцям та дівчатам успіхів у «солодкій творчості»!